Personal & Kök

Pedagoger på Treklangen

Vi är fyra pedagoger plus en kock som arbetar på Treklangens förskola. Tillsammans arbetar vi för att skapa en rolig, inspirerande och positiv verksamhet och miljö för barn, föräldrar och oss pedagoger.

 

 

- Dagmar Abelin - rektor, Montessoripedagog och friluftsledare i vår Mulleverksamhet

 

 

- Ann-Charlott Gustafsson - barnskötare, Bunnemetodikledare och friluftsledare i vår Mulleverksamhet

 

 

- Karina Engelund - barnskötare, påbörjad friluftsledarutbildning och städansvarig

 


- Barbro Rosenlund - legitimerad förskollärare, Montessoripedagog- Anna Carlsson – kock  (för närvarande föräldraledig)- Linda Lidman   - kock  (vikarierar för Anna Carlsson)

Köket

På Treklangen lagar vår kock en näringsriktig mat från grunden. Maten som serveras är i hög utsträckning lagad av ekologiska råvaror.

 

 

Hos oss är det viktigt att man får en positiv måltidsstund med lugn och ro. Personalen äter alltid tillsammans med barnen och gör måltiden till en trivsam stund där även de minsta får äta själva och i sin egen takt.

Maten som serveras på Treklangen är en varierad husmanskost. Mjölk och vatten serveras till varje måltid. Den aktuella veckomenyn finns alltid uppskriven på anslagstavlan. Köket på Treklangen är vant att hantera eventuella behov av individanpassad kost, till exempel på grund av födoämnesallergier.

 

 

Kocken Anna berättar:

"Min filosofi i köket går ut på att jaga näring och att laga mat som håller blodsockret på en jämn nivå. För att uppnå detta väljer jag bort mat som mättar mer än det ger näring och som skjuter blodsockret i höjden, så som snabba kolhydrater gör. Fullfeta mejeriprodukter, ägg och havregryn ger mer och bättre energi än vit pasta och bröd bakat enbart på vetemjöl. Miljömedvetenhet gör ekologiska produkter till en självklarhet, likväl som att begränsa mängden kött - vår variant är omvänd då vi oftast har en "meat monday" med vegetariskt/fisk resten av veckan. Här är det viktigt med kunskap om näring. Bra mat till barn!"

 

Anna har skapat ett instagramkonto med sökordet treklangenskok.

© Copyright. Treklangens Föräldrakooperativ